Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis heeft gemiddeld 18,5 functioneel applicatiebeheerders

Annelies Vermeulen
In een gemiddeld ziekenhuis zijn tenminste 18,5 applicatiebeheerders nodig voor het functioneel applicatiebeheer. Dat schrijft M&I/Partners op basis van best practices uit de ICT Benchmark Ziekenhuizen.
Ziekenhuis heeft gemiddeld 18

In de praktijk hebben ziekenhuizen echter een grotere hoeveelheid applicatiebeheerders, schrijft M&I Partners. Dat betekent waarschijnlijk dat zij veel innovaties doorvoeren of systemen gebruiken met een hoge functioneel applicatiebeheerlast.

Verpleegkundige ICT’er

Het komt voor dat functioneel applicatiebeheerders in een ziekenhuis doorgroeien vanuit een verplegende rol. De beheerder heeft dan vaak een HBO-niveau als verpleegkundige en aanvullende ICT opleidingen gevolgd. Het voordeel van een dergelijk traject is de grote affiniteit met de zorg en de gebruikers en de eigen ervaring.

Opleidingsniveau

Bij applicaties waar men veel contact met artsen heeft is het volgens de benchmark belangrijk dat functioneel applicatiebeheerders beschikken over goede communicatie vaardigheden en minimaal een HBO denkniveau. Bij applicaties met een laag bedrijfskritisch karakter en een smaller toepassingsgebied volstaat vaak een MBO niveau. Deze functioneel applicatiebeheerders hebben

in de praktijk minder te maken met mutaties in de werkprocessen of de software, kritische gebruikers en raakvlakken met andere toepassingen of innovaties. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Spaarne Ziekenhuis ontvangt prijs van HIMSS voor EPD

Ikazia Ziekenhuis start met iSOFT Patiënt Service Portaal

Kleine ziekenhuizen houden bestaansrecht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.