Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ziekenhuis krijgt patiëntgegevens al voor aankomst ambulance

Annelies Vermeulen
Ambulancemedewerkers van Connexxion Ambulancezorg van de spoedeisende hulp ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk kunnen al tijdens de rit naar het ziekenhuis digitaal gegevens van de patiënt naar het ziekenhuis sturen.

De gegevens worden direct op een privacy beveiligd scherm zichtbaar bij de spoedeisende hulp. Het komende jaar testen het ziekenhuis St Jansdal en Connexxion Ambulancezorg deze zogenoemde digitale vooraankondiging.

Kwaliteit van zorg

Ambulanceverpleegkundigen registreren tijdens de rit altijd de medische situatie van de patiënt. Bijvoorbeeld welke klachten, fracturen of symptomen de patiënt heeft en welke handelingen de ambulanceverpleegkundige heeft uitgevoerd. Deze gegevens werden tot dusver bij aankomst op de spoedeisende hulp altijd mondeling en op papier doorgegeven. Met de invoering van de digitale vooraankondiging behoort dit grotendeels tot het verleden en kan hulpverlening aan de patiënt eenduidig en direct door het personeel van de spoedeisende hulp worden overgenomen. Bij acute situaties blijft het daarnaast mogelijk om, indien nodig, rechtstreeks telefonisch contact met de spoedeisende hulp te hebben. Door de inzet van dit systeem wordt belangrijke tijdwinst geboekt en zal de kwaliteit van zorg verder verbeteren. Nog voordat de patiënt arriveert, kan het ziekenhuis namelijk al de juiste voorbereidingen treffen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

E-learning samenwerking in ambulancezorg

St Jansdal verlengt contract iSOFT

iSOFT’s EPD Lorenzo live bij chirurgen St Jansdal

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Gaat dit met een mobiele computer? Wanneer je dit echt eenvoudig wilt implementeren kan het ook met de digitale pen. Werkwijze bijna onaangepast ten opzichte nu, resultaat hetzelfde als boven beschreven. Implementatie in enkele dagen.

  3. Dat is een goede zaak, het enige wat nu nog moet plaatsvinden is de patient indentificeren middels een wristband. Dan kunnen er in ieder geval geen fouten worden gemaakt. Men ziet wie er binnen wordt gebracht, en kan de patient vanaf dat moment scannen. Idee?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.