Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis verbaasd over kritiek imam

Streekziekenhuis Midden-Twente is verbijsterd over de kritiek die een imam uit Hengelo gaf op de behandeling van zijn echtgenote in het hospitaal. In de Turkse krant Dogus noemt de geestelijk leider naam en toenaam van de behandelende artsen die zijn vrouw niet juist zouden hebben behandeld.

In een open brief in de krant schrijft Oztürk, imam van de Aya Sofia Moskee in Hengelo, dat er op de locatie van de ziekenhuisgroep Twente in Hengelo ernstige fouten zijn gemaakt bij de behandeling van zijn zieke echtgenote.

Totaal verbaasd

“Er zijn geen fouten gemaakt, maar complicaties kunnen bij dergelijke riskante operaties voorkomen”, meldt het ziekenhuis in een persverklaring. Over de aard van mogelijke complicaties wil ziekenhuiswoordvoerder Robert Zantinge geen mededelingen doen. “De operatie heeft meer dan een jaar geleden plaatsgevonden en bij ons is nooit een klacht ingediend”, zegt hij. “We hebben het gezin nu uitgenodigd om te komen praten over eventuele grieven.”

Bewustwording

Op de website van de Nederlands Islamitische Omroep staat een verklaring van de imam waarin hij stelt dat hij met zijn brief alleen meer bewustwording wilde voor de problemen van mensen die een chronische ziekte in hun familie hebben. Hij zou nooit hebben gezegd dat zijn vrouw zich niet serieus genomen voelde.

Dom

In de Twentsche Courant Tubantia zegt advocaat M. Camps van de imam het ‘ontzettend dom’ te vinden dat de Hengelose imam Oztürk namen van artsen die fouten zouden hebben gemaakt noemt in een Turkse krant. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Plan islamitisch ziekenhuis Rotterdam

Websites:

Ziekenhuisgroep Twente

Nederlandse Islamitische Omroep

Twentsche Courant Tubantia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.