Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ziekenhuisbestuurders verwachten hervorming

De meeste bestuurders van ziekenhuizen (71%) verwachten dat het nieuwe kabinet veranderingen zal aanbrengen ten aanzien van de marktwerking in de cure. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau BMC onder bestuurders van ziekenhuizen.
Ziekenhuisbestuurders verwachten hervorming

Van de 89 ziekenhuizen die aangeschreven zijn, hebben 24 ziekenhuizen de enquête van BMC ingevuld. De ondervraagde bestuurders denken dat het komende kabinet de kosten wil bewaken door de eerstelijns zorg te versterken. Tegelijkertijd verwachten 88 procent van de ziekenhuisbestuurders niet dat het hun eigen beleid zal veranderen. Zij denken dat binnen de huidige werkwijze verdere kostenbesparing en ‘zorg dichtbij’ mogelijk zijn.

medische missers

Om de kwaliteit en marktwerking te simuleren is voor 67 procent van de geënquêteerden het principe acceptabel dat herstelactiviteiten bij “medische missers” niet langer gedeclareerd worden. Daarnaast is 63 procent van de ondervraagden van menig dat de kwaliteit van de curatieve zorg niet meer mag afnemen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk de enquête van BMC

3 REACTIES

  1. Wat zijn de definities van ‘hervormingen’ en van ‘medische missers’? Is een hersteloperatie altijd het gevolg van een niet-optimale medische handeling?
    Denk aan borstsparende operaties, vaak op verzoek van de patiënt, met een aangedaan snijvlak. Is dat een misser? Te voorkomen door en masse amputaties te gaan verrichten. Is dat beter kwaliteit van zorg?
    Helder formuleren en doordenken in plaats van zo maar iets roepen is in dezen zeer noodzakelijk

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.