Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuismedewerker doodde zoons met gestolen insuline

De man uit Hengelo die terecht staat voor de moord op zijn twee kinderen blijkt daarbij insuline te hebben gebruikt die zijn vrouw had gestolen uit ziekenhuis Het Spittaal in Zutphen. Zijn vrouw was werkzaam in dat ziekenhuis. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil nu opheldering van Het Spittaal.

Ziekenhuis meldt niet

De ontvreemding van de medicijnen kwam dinsdag aan het licht tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de 45-jarige Hengeloër. Volgens de inspectie had het ziekenhuis de verdwijning van de insuline moeten melden. Het Spittaal, onderdeel van Gelre Ziekenhuizen, wil niet reageren zolang de rechtbank nog geen uitspraak heeft gedaan in deze zaak, meldde een woordvoerder.

Dinsdag werd twintig jaar celstraf geëist tegen de man. Hij wordt ervan verdacht in maart samen met zijn vrouw hun twee zonen te hebben vermoord. Ook zou hij zijn vrouw geholpen hebben bij haar zelfmoord. De man deed een vergeefse zelfmoordpoging. Het stel kampte met ernstige financiële problemen. De rechtbank in Zutphen doet op 4 december uitspraak in deze zaak. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.