Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen bereid een derde overschrijding te betalen

DEN HAAG - De ziekenhuizen zijn bereid een derde van de begrotingsoverschrijding van 192 miljoen over 2005 zelf te betalen. Hetzelfde geldt voor de op dit moment 99 miljoen euro geschatte overschrijding voor 2006.

Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) bekendgemaakt.

Geen prijsverhogingen

De NVZ is verder bereid om tussen 2008 en 2011 geen prijsverhogingen in te voeren. Wel moet bij het vaststellen van tarieven rekening worden gehouden met het consumentenprijsindexcijfer. Als voorwaarde stellen de ziekenhuizen dat ze niet worden gekort op overschrijdingen van het aantal behandelingen dat ze uitvoeren.

Meebetalen

Minister Hans Hoogervorst van VWS wilde de ziekenhuizen met het volledige bedrag van 192 miljoen euro korten. Vorige maand stak de rechter echter een stokje voor dat plan. Hij oordeelde dat de ziekenhuizen, zorgverzekeraars en de minister opnieuw met elkaar om de tafel moesten om het probleem op te lossen. Maar hij vond ook dat de ziekenhuizen moesten meebetalen.

VWS is verbaasd

Het ministerie van Volksgezondheid dat nog met partijen om de tafel zit reageert verbaasd op het bericht van de NVZ in de media. Hoogervorst liet deze week aan de Tweede Kamer weten dat hij nog in overleg is. Volgens de ziekenhuizen schiet dat overleg niet op. Het ministerie wil niet op het voorstel reageren en laat weten de onderhandelingen niet in de media te willen voeren. (anp)

Lees ook:

Rechter zet streep door budgetkorting

NVZ woedend op Hoogervorst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.