Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Ziekenhuizen hebben meer techneuten nodig’

Mark van Dorresteijn
Tussen de bestaande kennis van medisch specialisten en de kennis die nodig is om de moderne apparatuur te bedienen begint een gat te ontstaan. Dat constateert professor Ruud Verdaasdonk, hoofd afdeling fysica en medische technologie van het VU medisch centrum.
'Ziekenhuizen hebben meer techneuten nodig'

Volgens Verdaasdonk hebben ziekenhuizen steeds meer technologen en natuurkundigen nodig die de benodigde kennis wel in huis hebben. De apparaten kunnen dan optimaal worden benut en bijdragen aan een effectievere en efficiëntere gezondheidszorg.

Technologische kennis

“Door de vergrijzing zal de behoefte aan medisch-technologische oplossingen alleen maar toenemen”, aldus Verdaasdonk. Hij ziet daarin dan ook een belangrijke rol voor zijn afdeling, die de technologische kennis die nodig is om de nieuwe instrumenten goed te bedienen kan overdragen op medische professionals. Ook zal er in de toekomst meer ondersteunend medisch-technisch personeel nodig zijn. Zij kunnen, bijvoorbeeld tijdens operaties, assisteren bij het veilig en optimaal toepassen van medische apparatuur. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Medische sector redding van technologiemarkt

‘Technologie in nachtzorg scheelt 4 procent arbeid’

Ouderen Almere dichter bij elkaar door videotechnologie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Eens. Juist ook de hybride beroepen, waarbij zorg en ICT met elkaar gecombineerd worden zijn van belang. Dit zijn vaak bij het grotere publiek onbekende beroepen, zodat het moeizaam werven is. Ik heb het dan over de beroepen op de Radiologie, Radiotherapie, Nucleaire geneeskunde, OK, Anaesthesie, KNF, enz.

  2. Lees alle reacties
  3. Volledig eens met de Hooggeleerde Verdaasdonk. Niet alleen vakinhoudelijk overigens. De cultuur welke zij met zich brengen geeft een meer wetenschappelijke sfeer en dito denkprocessen. Geneeskunde is toch een combinatie van geheugen , beleven en titreren. Waarbij meer specialisatie de druppels kleiner maakt. Overigens zal blijken dat EBM voor veel aanhangers aan echte Beta wetenschappers niet eens zo eenvoudig is uit te leggen.
    Ik wens u en alle aan uw zorgen toevertrouwden weer een mooie dag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.