Ziekenhuizen houden imago hoog

Negatieve berichtgeving heeft nauwelijks invloed op het imago van ziekenhuizen. Nederlanders geven ziekenhuizen in 2016 hetzelfde waarderingscijfer als in 2013, een 7,4. Dit blijkt uit onderzoek dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag publiceert.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ziekenhuisssss400.jpg

Ook al volgen Nederlanders tegenwoordig het nieuws over de zorgsector kritisch, dat nieuws heeft nauwelijks invloed op het vertrouwen dat zij stellen in ziekenhuizen. Dat blijkt onder andere uit de online enquête die onderzoeksbureau Newcom uitvoerde in opdracht van de NVZ onder ruim duizend patiënten en consumenten. Deze representatieve onderzoeksgroep werd gevraagd naar het beeld dat zij hebben van ziekenhuizen en ziekenhuiszorg. Eigen ervaring en hygiëne zijn veel belangrijker voor het oordeel over ziekenhuizen dan nieuwsitems in de media.

Reputatie
In de afgelopen drie jaar is het vertrouwen niet of nauwelijks veranderd. Ruim tweederde van de bevolking heeft vertrouwen in

0
159

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.