Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen krijgen opleidingsgeld naar rato

Ziekenhuizen krijgen vanaf 2011 subsidie voor het opleiden van mensen naar rato van het aantal mensen dat opgeleid wordt. Dat schrijven de bewindslieden Edith Schippers en Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS. Voorheen ontvingen ziekenhuizen een vast budget voor opleidingen.
Ziekenhuizen krijgen opleidingsgeld naar rato

In de Arbeidsmarktbrief van 4 maart kondigden de minister en de staatssecretaris een nieuwe regeling aan voor het opleiden van ziekenhuispersoneel. Het zogeheten Fonds Ziekenhuisopleidingen (FZO) gaat dit jaar in. Voor de regeling is dit jaar 112 miljoen euro beschikbaar. Dat geld komt grotendeels uit de korting op de ziekenhuisbudgetten. De bewindslieden schrijven dat met het subsidiëren naar rato van het aantal opgeleiden ‘instellingen worden gestimuleerd tot meer opleidingsinspanningen teneinde de personeelstekorten te bestrijden.’

Efficiënter

De subsidieregeling is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). NVZ-woordvoerder Wouter van der Horst zegt: “Het is een efficiëntere manier om opleidingen binnen het ziekenhuis te bekostigen. Voorheen maakte het in feite niet uit of je veel of weinig mensen opleidde als ziekenhuis, vanaf dit jaar dus wel.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Minister van Bijsterveldt prijst verpleegopleiding MCA

Zorgopleiding populair onder 30-plussers

Arts in opleiding maakt medische apps

VUmc werkt mee aan europese opleiding palliatieve zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.