Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen laten kleine omzetgroei zien

De omzet van ziekenhuizen is in 2011 met bijna 2 procent gegroeid ten opzichte van 2010, een mager resultaat in vergelijking met voorgaande jaren. Ook het aantal opnames en behandelingen steeg iets minder dan gebruikelijk. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag van koepelorganisatie NVZ, de vereniging van ziekenhuizen.
Ziekenhuizen laten kleine omzetgroei zien

In 2011 hebben meer mensen het ziekenhuis bezocht. Zo werden er 2,9 procent meer mensen opgenomen en het aantal eerste bezoeken aan poliklinieken nam met 2,6 procent toe. Het aantal dagbehandelingen steeg met 7,9 procent. Voorgaande jaren waren de procentuele stijgingen groter. De financiële resultaten van de ziekenhuizen zijn, net als de omzet, iets gedaald. Het aantal verliesgevende ziekenhuizen is echter gelijkgebleven, 1 op de 14 ziet rode cijfers onder de streep. Ziekenhuizen hebben in 2011 nauwelijks extra personeel aangenomen, zo blijkt. Het aantal arbeidsplaatsen is maar met een half procent gegroeid. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Laurentius: meer omzet met zelfde formatie

Omzet Flevoziekenhuis groeit stevig

Ziekenhuisomzet stijgt harder dan zorgvraag

Umc’s verliezen kwart omzet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.