Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ziekenhuizen onacceptabel vies’

Vies sanitair en plakkende vloeren, patiënten klagen er al jaren over maar veel gebeurt er niet. In tegendeel: ziekenhuizen bezuinigen steeds meer op de schoonmaak. Jaap van den Heuvel, voorzitter raad van bestuur Reinier de Graaf Groep: “In een hotel dat zo vies is, zou je zelf niet gaan slapen.”
‘Ziekenhuizen onacceptabel vies’

Volgens Van den Heuvel is het op heel veel plekken slecht gesteld met de schoonmaak. Van den Heuvel: “Ik vind het onacceptabel dat je je schoonmaak zover terug draait dat je het ziet. Maar: wat moet je? Als wij kunnen kiezen voor een aantal kankerpatiënten meer behandelen of voor betere schoonmaak dan kiezen we toch voor het eerste.

Maar: Wat moet je?

Tot grote frustratie van onze manager facilitaire dienst.”

Veel ziekenhuizen huren de schoonmaak extern in bij een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Dat zou goedkoper zijn, vooral omdat ze daarmee op personeelskosten kunnen besparen. Volgens Van den Heuvel is dat niet de oplossing. “Scherper aanbesteden geeft altijd kwaliteitsverlies”. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees het hele verhaal in het nieuwste nummer van Zorgvisie, december 2008.

Bah, wat vies (29-11-2008)

1 REACTIE

  1. Ik maak schoon in het st jansdal harderwijk en ik heb de laatste tijd veel bijgeleerd omdat het mij 5 jaar geleden door de objectleider verkeerd is uitgelegd. Zij is er gelukkig niet meer. Maar zij heeft veel mensen verkeerd voorgelicht en daarom is er zoveel verkeerd gegaan de laatste jaren. Maar nu worden we op de goede manier begeleid en voorgelicht en nu is het stukken beter wij hebben allemaal met zijn allen niet beter geweten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.