Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen starten Bekkenbodemcentrum Amsterdam

Annelies Vermeulen
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hebben samen het Bekkenbodemcentrum Amsterdam opgericht. Dit is een specialistisch centrum voor bekkenbodemzorg voor zowel vrouwen als mannen.
Ziekenhuizen starten Bekkenbodemcentrum Amsterdam

Bij het Bekkenbodemcentrum Amsterdam werken specialisten en andere professionals van disciplines als urologie, gynaecologie, maag-darm-lever en chirurgie samen bij de behandeling van bekkenbodemklachten.

Ziekenhuis

Patiënten komen voor behandeling naar een van de twee ziekenhuizen. Hoewel de meeste artsen gewoon in hun eigen ziekenhuis blijven werken, is een enkeling in beide ziekenhuizen aan het werk. “De artsen van de twee ziekenhuizen overleggen over patiënten en delen kennis en ervaring”, zegt een woordvoerster van het OLVG. “Dit komt ten goede aan de zorg voor de patiënt.”

Bekkenbodemproblemen

“Mensen met bekkenbodemproblemen hebben vaak meerdere klachten, die een multidisciplinaire aanpak vergen”, zegt gynaecoloog Erica Janszen van het OLVG. “In ons bekkenbodemcentrum werken we vanuit diverse medische disciplines nauw samen, zodat de patiënt direct op de juiste plek is en niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd”.

Samenwerken

Het OLVG en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis werken ook op andere gebieden samen. Zo werken ze gezamenlijk in het Niersteencentrum Amsterdam. Daarnaast werken de vaatchirurgen van beide ziekenhuizen intensief samen in het Vaatcentrum Amsterdam. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

OLVG zet panden in de verkoop

Nicoly Vermeulen benoemd in toezicht OLVG

Moeder-baby-units Sint Lucas Andreas staan leeg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.