Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen treffen noshow maatregel

MAARSSEN - Ruim tweederde van de ziekenhuizen en revalidatie-instellingen nemen maatregelen om het aantal patiënten dat niet komt opdagen bij afspraken zo laag mogelijk te houden. Dat blijkt uit een rondgang van de NVZ vereniging van ziekenhuizen langs haar leden.

Het zogeheten no-show tarief, dat enkele jaren geleden is ingevoerd, wordt slechts door twintig procent van de instellingen toegepast. Belangrijkste reden om het no-show tarief niet te gebruiken is de administratieve rompslomp. Bovendien blijken de opbrengsten niet op te wegen tegen de kosten.

Internet

Veel ziekenhuizen passen daarom andere instrumenten toe om patiënten op hun afspraak te laten verschijnen. Bij een aantal ziekenhuizen kunnen patiënten via internet zelf hun afspraak beheren. Ook zijn er instellingen die enkele weken voor de afspraak een herinneringsbrief versturen. Een enkel ziekenhuis maakt geen afspraken langer dan drie maanden van tevoren. Patiënten worden gebeld of ontvangen een briefkaart met het verzoek om contact op te nemen met het ziekenhuis voor een afspraak. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.