Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziektekostenverzekering militairen gegund aan Univé

De Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht (SZVK) heeft haar ziektekostenverzekeringscontract voor militair personeel Europees gegund aan zorgverzekeraar Univé. Hiermee laat Univé in de aanbesteding AXA, Cardian (Agis), VGZ (in samenwerking met ABP) en Zilveren Kruis Achmea achter zich.
Ziektekostenverzekering militairen gegund aan Univé

Na beoordeling van de offertes heeft de SZVK gekozen voor Univé als feitelijk uitvoerend verzekeraar. Voor deze aanbesteding was Univé ook al de uitvoerder. Het nieuwe contract heeft een looptijd van tweemaal vijf jaar te rekenen vanaf 1 januari 2012. De ondertekening van het nieuwe contract heeft op 28 april 2011 plaatsgevonden.

Nieuw contract

Het contract omvat circa 130.000 verzekerden: 55.000 actieve militairen en 12.000 postactieve militairen plus 65.000 meeverzekerden. Defensie draagt voor een groot deel het risico van de actieve verzekerden, de verzekeraar draagt voor de overige groep risico. Univé, al sinds 1995 de feitelijk uitvoerend verzekeraar, is zeer verheugd over het verkrijgen van dit nieuwe contract en ziet dit als blijk van vertrouwen in het beleid en de medewerkers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Univé contracteert Duitse Helios-ziekenhuizen

Univé en Rivas Zorggroep overwegen fusie

‘CVZ adviseerde Univé niet over vergoeding

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.