Dealen met personeelstekorten: ‘Niet uit dezelfde vijver vissen, maar samen opleiden’

Om het personeelstekort in Friesland aan te pakken, slaan Patyna en Noorderbreedte de handen ineen. Vanaf maandag 10 september bieden zij een nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg voor zij-instromers. ‘Het is voor iedereen een win-winsituatie’, vertelt Rinie Boermans, adviseur Leren & Ontwikkelen bij Noorderbreedte.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Patyna, ouderenzorg, Noorderbreedte, zij-instromers, personeelstekort zorg
Foto: Patyna

Vandaag starten 23 nieuwe medewerkers met de tweejarige opleiding tot maatschappelijk verzorgende. De zij-instromers krijgen na de opleiding het diploma verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg plus een vast contract. ‘Hiermee willen wij laten zien dat het slechte imago over de zorg met weinig zekerheid en hard werken niet strookt met de werkelijkheid’, vertelt Els Tiemersma, adviseur Opleiding & Ontwikkeling bij Patyna.

Zij-instromers

Patyna en Noorderbreedte bieden ouderen thuiszorg, revalidatiezorg, dagbesteding en woonzorg. Daarbij werken zij samen als goede buren. ‘Maar wij merken dat wij bij de werving van nieuwe medewerkers in dezelfde vijver vissen’, vertelt Tiemersma. Beide organisaties

0
617

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.