Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis geeft geld bij voorkeursbehandeling

Klanten van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea hoeven per 1 januari 2009 het verplichte eigen risico van 155 euro niet te betalen wanneer zij zich laten behandelen in een van de speciaal geselecteerde ziekenhuizen.

Zilveren Kruis Achmea heeft een aantal ziekenhuizen geselecteerd waar patiënten voor negen veelvoorkomende behandelingen als hernia, borstkanker, staar, incontinentie, liesbreuken en operaties aan galblaas, heup, meniscus en kniekruisband terecht kunnen. Volgens de zorgverzekeraar worden op deze manier kosten bespaard. “Als een ziekenhuis het beste is in een bepaalde behandeling, hoeven mensen minder vaak terug voor een heroperatie”, aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis Achmea .

Uitbreiden

Klanten die volgend jaar eerst een behandeling ondergaan bij een niet-geselecteerd ziekenhuis en in de loop van het jaar alsnog worden behandeld in een voorkeursziekenhuis, krijgen ook 155 euro terug. Het voordeel geldt alleen wanneer de behandeling met tussenkomst van de zorgbemiddelaar van de zorgverzekeraar plaatsvindt. Zilveren Kruis Achmea zal in de loop van de tijd het aantal behandelingen uitbreiden. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Menzis geeft prijsvoordeel aan topzorgziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.