Zilveren Kruis voert prestatie-inkoop in voor depressiezorg

Zilveren Kruis Achmea gaat bij de inkoop van depressiezorg in 2017 meer aandacht besteden aan terugvalpreventie. De verzekeraar wil in een nieuwe inkoopprocedure prestatieafspraken maken over het verhogen van terugvalpreventie. Dat blijkt uit het afgelopen vrijdag verschenen Zorginkoopbeleid 2017.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Depressie is een van de meest voorkomende psychische stoornissen en heeft grote impact op zowel de patiënt als zijn omgeving. Per jaar hebben 800.000 Nederlanders een depressie, een op de vijf Nederlanders maakt in zijn leven een depressie door. Van deze mensen krijgt vijftig procent na de eerste depressie weer opnieuw een depressie en zeventig procent daarna nog eens. Zilveren Kruis heeft de ambitie om die terugvalkans te verkleinen door selectief in te kopen. In het afgelopen vrijdag verschenen Zorginkoopbeleid 2017 staat: ‘Voor de beste depressiebehandeling met de minste kans op terugval bestaat geen normatief kader op grond waarvan kan

0
2789

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.