Zilveren Kruis wijzigt aanpak wijkverpleging na debacle Utrecht

Zilveren Kruis heeft in Amsterdam tien zorgaanbieders in de wijkverpleging gecontracteerd die met elkaar samenwerken. Onder de noemer Zorg in de wijk is dit de vierde regio waar afspraken zijn gemaakt over kwaliteit en prijs met een beperkt aantal aanbieders. Eerdere problemen bij deze aanpak in Utrecht lijken overwonnen in Amsterdam.

 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Eerder organiseerde Zilveren Kruis pilots in Zwolle, Ommen-Hardenberg en Utrecht. Nu zijn daar Almere, Hoogeveen-Hollandscheveld en Amsterdam bijgekomen. In Amsterdam is de samenwerking ongeveer een jaar geleden gestart. Onder andere Buurtzorg, Cordaan en Evean hebben een contract gekregen. De zorg wordt volledig gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet.

Serieuze opstartproblemen Utrecht

In 2016 ontstonden veel opstartproblemen bij de eerste drie regio’s die werkten met het idee van Zorg in de wijk. Vooral in Utrecht waren er serieuze problemen. Door de stad op te delen en één zorgaanbieder per perceel te contracteren, lukte het niet om alle zorg te leveren. ‘We

0
2210

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.