Zilveren Kruis wil nieuw hoofdlijnenakkoord

Zilveren Kruis is voorstander van een nieuw hoofdlijnenakkoord voor medisch specialistische zorg. ‘Zo’n akkoord moet dan niet alleen over de financiën gaan, maar ook een sterk inhoudelijke kant hebben’, aldus Norbert Hoogers, directievoorzitter van Zilveren Kruis.
Akkoord-iStock-400.jpeg
iStock

Het huidige hoofdlijnenakkoord loopt tot en met 2017. Daarin zijn afspraken gemaakt over een maximale volumegroei van 1 procent per jaar in de periode 2015-2017, maar ook over zaken als doelmatig voorschrijven, ongewenste praktijkvariatie en de invoering van veiligheidmanagementsystemen.  

Meerjarencontracten Zilveren Kruis
Zilveren Kruis, de grootste zorgverzekeraar van het land, sluit steeds vaker meerjarencontracten af met ziekenhuizen en met partijen in de eerste lijn. Met 22 ziekenhuizen zijn afspraken gemaakt met een looptijd van twee jaar of meer. Directeur Zorginkoop Olivier Gerrits verwacht dat de trend doorzet en dat volgend jaar nog meer meerjarenafspraken worden afgesloten. ‘Je ziet dat

4
82

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.