Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zivver wint Privacy Innovatie Award

De jaarlijkse IIR Nationale Privacy Innovatie Awards zijn vorige week voor de tweede keer uitgereikt. Zivver, met anonieme communicatiediensten voor consumenten en zorgbedrijven, won in de categorie start-ups.
zivver400.jpg
V.l.n.r. Maarten Louman van Qiy

Naast de prijs voor start-ups won Zivver ook de publieksprijs. De Awards worden toegekend door een onafhankelijke jury van privacy professionals die op basis van een aantal scherpe criteria inzenders nomineren. Vervolgens worden middels bedrijfsbezoeken en onderzoeksvragen de winnaars geselecteerd. De jury schrijft: ‘Opvallend is dat er de laatste jaren een nieuwe markt aan het ontstaan is op het gebied van privacy binnen organisaties en privacygerichte oplossingen. Enerzijds wordt dit ingegeven door de nieuwe Europese privacywetgeving en anderzijds door de enorme concentratie van gegevens bij enkele grote commerciële partijen en overheden. De vele datalekken, hacks en bewust misbruik van gegevens door geheime diensten die door Snowden naar buiten zijn gebracht, versterken langzaam maar zeker het privacybewustzijn bij de burger. Waar de industriële revolutie milieuvervuiling veroorzaakte is dat bij de informatierevolutie privacy- en vrijheidsvervuiling.’

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.