Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN daagt KNMP voor de rechter

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) daagt apothekersorganisatie KNMP voor de rechter. De zorgverzekeraars vinden dat de apothekersorganisatie in hun campagne ‘Slikt u alles van uw zorgverzekeraar?’ misleidende en onjuiste informatie over ZN verspreidt en eisen een rectificatie.
ZN daagt KNMP voor de rechter

In posters, dagbladadvertenties en folders krijgen alle Nederlanders het advies van KNMP om hun zorgverzekering op te zeggen als hun verzekeraar zich te veel bemoeit met de inhoud van de zorg. De apothekersorganisatie stelt dat verzekeraars zich tot op ‘detailniveau’ mengen in de geneesmiddelkeuze van arts en apotheker. “Verzekeraars kunnen de aanspraak van verzekerden op geneesmiddelen maandelijks wijzigen, terwijl verzekerden slechts een keer per jaar van verzekeraar kunnen wisselen”, zegt KNMP-voorzitter Marga van Weelden op knmp.nl.

ZN vindt dat KNMP suggereert dat de verzekeraars bepalen welke pillen er worden voorgeschreven. Volgens een woordvoerder van ZN bepaalt de huisarts dat: “Patiënten worden onnodig bang gemaakt. Als de arts op het recept meldt dat een ander middel medisch noodzakelijk is, krijgt de patiënt dit ook vergoed”.

Het kort geding dient aanstaande maandag. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.