ZN: ‘Financiële effecten bekostiging acute ggz te groot’

De NZa meldde vorige week dat er in 2019 geen nieuwe bekostiging van de acute ggz komt. Zorgverzekeraars en zorgaanbieders zouden hun steun ingetrokken hebben voor inschrijving van een nieuwe zorgstandaard voor de acute ggz. ‘De effecten van het door de NZa opgestelde bekostigingsmodel waren dusdanig groot dat invoering niet in één keer lukte', vertelt Koen Venekamp namens Zorgverzekeraars Nederland.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Voorlopig geen nieuwe bekostiging acute ggz
Foto: Sezeryadigar/Getty Images/iStock

Door de beslissing van de brancheorganisaties van zorgverzekeraars en zorgaanbieders is de NZa genoodzaakt om de nieuwe regels voor de acute ggz terug te draaien. ‘Dit betekent voor de acute ggz dat er geen kwaliteitsverbetering kan plaatsvinden’, aldus Erik Bloem, persvoorlichter NZa.

Generieke module

Afgelopen zomer heeft de NZa de regelgeving voor 2019 bekendgemaakt. Daarin was ook de nieuwe bekostiging van de acute ggz opgenomen. Hiermee konden ggz-aanbieders en verzekeraars per regio afspraken maken over de organisatie van de acute ggz, zodat die ook in dunbevolkte gebieden goed geregeld is. Voorwaarde voor deze bekostiging was inschrijving van de generieke

0
1066

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.