Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

ZN treedt op tegen onterechte bijbetalingen AWBZ-zorg

Zorginstellingen die onterecht aanvullende betalingen hebben gevraagd van cliënten voor zaken als een extra kopje thee, zijn aangesproken door het zorgkantoor. Dat laat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) weten. Vandaag debatteert de Vaste Commissie van VWS over dit onderwerp.
ZN treedt op tegen onterechte bijbetalingen AWBZ-zorg

Instellingen zijn door het zorgkantoor verzocht de extra bijbetalingen direct te staken. In het bericht laat ZN weten waarvoor wel extra geld gevraagd mag worden. Het gaat dan om deelname aan uitjes of waskosten. Over deze geoorloofde extra betalingen kan volgens ZN het best vooraf worden gepraat door cliëntenraad en instelling of door cliënt en instelling. Volgens de verzekeraars moet de betaling altijd vrijwillig zijn en moet het transparant zijn voor cliënten waar extra voor betaald moet worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Zorg mag extra rekenen voor service’

Verpleeghuizen bieden steeds meer extraatjes

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Rene en Dick zijn gisteren van Mars af komen vallen of ze zijn nog nooit in een verpleegtehuis geweest.
    Die extra betalingen zijn misverstanden zeggen de gore oplichters. Ze hebben allemaal de voorschriften wat in het AWBZpakket moet zitten; dan is het voor mensen die altijd op het einde van het jaar opslag moeten hebben omdat ze zo verrekkes goed zijn, heel makkelijk vast te stellen wat wel en niet mag. Goed dat de controle ze gesnapt heeft anders was de volgende graaistap dat die oudjes en verpleegpatienten (die in een treurige en uitzichtloze situatie zitten) honden- en kattenvoer op hun bord krijgen (niet lachen vorig jaar was het al zover in een verzorgingstehuis).
    Bedankt trouwens dat deze schandelijke zaak tot gevolg heeft dat u publiceert wat er in het AWBZ pakket moet zitten (van de 200 verpleegpatienten die ik ken is er nog niet een die dat weet of is verteld; dat moet je ook vooral niet doen anders kun je de gordijnen niet in rekening brengen. Rene en Dick ga maar terug naar Mars zet je ook niemand op het verkeerde (en domme) spoor

  2. Lees alle reacties
  3. Laten VWS en aanverwante partijen eerst maar eens stoppen met het tot op de milimeter bepalen wat wel en wat niet. Toiletpapier wel, maar persoonlijke verzorgingsmiddelen weer niet. Snapt u het nog? Zorginstellingen staat het water tot aan de lippen en wij willen met z’n allen alles krijgen maar niets betalen. Dit is niet vol te houden en dat weten we allemaal drommels goed!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.