Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zonder VIPP hadden we nu minder aandacht gehad voor de patiënt’

Bert Bukman
Het VIPP-programma voor de uitwisseling van medische gegevens is hard op weg een begrip te worden. Inmiddels zijn er al acht varianten. De NVZ is bezig met een evaluatie van de eerste VIPP-programma's. Adviseur Rutger Leer vindt dat het glas halfvol is. ‘De belangrijkste winst van VIPP is dat we anders zijn gaan aankijken tegen informatie-uitwisseling.'
pgo
Foto: Jeanette Dietl/stock.adobe.com

Het informatie-uitwisselingsprogramma VIPP is inmiddels toe

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. VIPP heeft een geweldige stimulans gegeven. De breed gedragen keuze voor de BGZ , de doorlopen leercurves, de aandacht voor uitwisseling van gegevens dwars door de zorgsilo’s heen zijn stuk voor stuk van betekenis. De opmerking van Rutger Leer dat de ruim 100 miljoen niet voldoende was om alle kosten te dekken zal vanuit administratief oogpunt juist zijn. Ik suggereer de NVZ om in haar evaluatie ook nadrukkelijk mee te nemen of de ruim 100 miljoen bij de beoogde partijen is terechtgekomen.Misschien ook een element van de leercurve.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.