Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZonMw investeert 9 miljoen in apparaten en databases

Kennisinstituut ZonMw heeft aan twaalf projecten financiering toegekend voor de aanschaf van apparatuur en het opzetten van dataverzamelingen. De totale investering bedraagt ruim 9 miljoen euro.
fototaliafinance400.jpg

Veel onderzoekers zijn voor hun werk afhankelijk van grote apparaten, dataverzamelingen en nieuwe software. Met de ‘NWO Investeringen programma’s’ financiert ZonMw voorzieningen die voor individuele groepen vaak te duur zijn. Onder andere in de eerste META-scan: een beeldvormingsinstrument gebaseerd op MRI waarmee onderzoekers nauwkeurig de effecten van personalized medicine kunnen volgen door te kijken naar veranderingen in de stofwisseling, een apparaat om cellen door bevriezing te fixeren voor gebruik in elektronenmicroscopie en een apparaat dat het mogelijk maakt om de verdeling van onder andere botmateriaal binnenin botten, in drie dimensies, in groot detail te bestuderen.

Kosten
Met de programma’s ‘Investeringen NWO-groot’ en ‘Investeringen NWO-middelgroot’ wil ZonMw investeringen in onderzoeksinfrastructuur aanmoedigen en steunen. Bij ‘Investeringen NWO-groot’ wordt de mate van medefinanciering door de instelling waaraan het onderzoek wordt uitgevoerd per project afzonderlijk bekeken. Bij Investeringen ‘NWO-middelgroot’ betaalt ZonMw maximaal 75 procent van de kosten van de investeringen. De instelling waaraan het onderzoek wordt uitgevoerd, draagt minimaal 25 procent bij. Bekijk hieronder de gefinancierde projecten:

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.