Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ZonMw snijdt flink in personeelsbestand

Kenniscentrum ZonMw heeft afgelopen jaar flink in het personeelsbestand gesneden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vorige week is verschenen. Het kenniscentrum heeft de opdracht van het ministerie van VWS om 10 miljoen euro op het programmabudget van 2011 en 2012 te korten.
ZonMw snijdt flink in personeelsbestand

Volgens de taakstelling zou de formatie bij ZonMw maximaal 149,2 fte mogen bedragen. Uit het jaarverslag blijkt dat het personeelsbestand vorig jaar al is teruggebracht naar 136,3 fte.

Bezuiniging

ZonMw schrijft: “In regelmatig gehouden bijeenkomsten voor het voltallige personeel zijn de medewerkers door de directie geïnformeerd over de mogelijke consequenties van de bezuiniging. Door P&O wordt in nauw overleg met het management bijgehouden welke programma’s op afzienbare termijn aflopen en van de medewerkers van die programma’s voor wie plaatsing binnen de organisatie moet worden gerealiseerd.” Aan medewerkers die in 2010 zijn binnengekomen bij de organisatie, zijn geen aanstellingen voor onbepaalde tijd meer aangeboden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ZonMw krijgt 8 miljoen voor terugdringen babysterfte

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

2 REACTIES

 1. Source: OECD Survey on health system characteristics 2008-2009
  Table 36. Definition and monitoring of public health objectives (Q74)
  Country==Public health===objectives Set in terms of: ====Monitored by:===
  Anyone held responsible if
  objectives not met====
  Nederland doet hier samen met België, Griekenland, Luxemburg niet aan mee. Alle andere landen doet dit wel: Yes, Process, Outcomes, Reduction of inequalities. Gecontroleerd door parlement of central government en er is een partij verantwoordelijk in de meeste landen. Oostenrijk, Finland, Duitsland, Ijsland, Korea, Spanje en Zweden zijn de landen waar niemand verantwoordelijk is als de objectives niet worden gehaald. =====
  Wat moet in een land waar er geen publieke gezondheids doelen worden gesteld, geen maatstaven worden gehanteerd, geen monitoring is en dus ook niemand verantwoordelijk wordt gehouden, dan met een organisatie als ZonMw? === Tenzij de vragenlijsten van OECD de ambtenaren van VWS tot wanhoop hebben gedreven en men heeft volstaan met streepjes.
  Prestatie indicatoren gelden alleen voor zorgaanbieders.

 2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.