Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZonMw verbaasd over kwakzalverprijs

DEN HAAG - ZonMw is zeer verbaasd over het feit dat zij een van de tien genomineerden is voor de ‘Meester Kackadorisprijs’. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan kwakzalvers door de Vereniging tegen Kwakzalverij.

Henk Smid, de directeur van ZonMw, is verbaasd door de toekenning van deze weinig complimenteuze prijs. Hij zegt de argumenten van de vereniging niet te herkennen. “De vereniging tegen Kwakzalverij en ZonMw hebben dezelfde doelstelling, namelijk de wetenschappelijke evaluatie van alternatieve behandelwijzen”, aldus Smid.

Bevordering van kwakzalverij

De Meester Kackadorisprijs is bedoeld voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van de kwakzalverij in Nederland. ZonMw is genomineerd vanwege het door haar gefinancierde onderzoek naar Complementaire Behandelwijzen vanwege de samenstelling van de commissie die dit onderzoek begeleidt. De vereniging zegt dat ZonMw hierdoor “de kwakzalverij in Nederland op ongekende wijze legitimeert”. ZonMw bestrijdt dit.

Dubieuze prijswinnaars

Met het winnen van de prijs zou ZonMw zich scharen onder een reeks van dubieuze prijswinnaars. Vorig jaar is de prijs toegekend aan medisch journalist René Steenhorst van de Telegraaf, vanwege zijn gezondheidsadviezen. (ZorgVisie)

Lees ook:

Ziekenhuizen verzwijgen medische missers

Top 100: MC Leeuwarden beste ziekenhuis

Beste ziekenhuis van Nederland (deel1) (weblog)

Beste ziekenhuis van Nederland (deel2) (weblog)

Beste ziekenhuis van Nederland (deel3) (webllog)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.