Zorg-app vereist moderne validatie’

De klassieke klinische validatie biedt vaak geen oplossing voor apps in de zorg. ‘De verdienmodellen zijn krap en nieuwe innovaties volgen elkaar snel op’, stelt Erich Taubert, uroloog in het Slingeland ziekenhuis en medeoprichter van Synappz.
‘Zorg-app vereist moderne validatie’
Foto: Slingeland Ziekenhuis

Werkelijke klinische relevantie gaat over de vraag welk probleem we proberen op te lossen en of de wijze waarop we dat doen, betrouwbaar is. Medici willen volgens Taubert altijd eerst bewijs dat een oplossing werkt. Taubert: ‘Klassieke klinische validatie duurt vaak erg lang terwijl het tempo waarin innovaties elkaar opvolgen enorm toeneemt. Voordat je de ene oplossing gevalideerd hebt, is deze alweer vervangen door een slimmere variant. Het is dus zaak om andersoortig bewijs te vinden voor de zorg-app.’ Bovendien is het verdienmodel van een medische app nog erg ingewikkeld. ‘Wie er betaalt voor de service die de app levert,

1
68

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.