‘Zorg-app vereist moderne validatie’

De klassieke klinische validatie biedt vaak geen oplossing voor apps in de zorg. ‘De verdienmodellen zijn krap en nieuwe innovaties volgen elkaar snel op’, stelt Erich Taubert, uroloog in het Slingeland ziekenhuis en medeoprichter van Synappz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Zorg-app vereist moderne validatie’
Foto: Slingeland Ziekenhuis

Werkelijke klinische relevantie gaat over de vraag welk probleem we proberen op te lossen en of de wijze waarop we dat doen, betrouwbaar is. Medici willen volgens Taubert altijd eerst bewijs dat een oplossing werkt. Taubert: ‘Klassieke klinische validatie duurt vaak erg lang terwijl het tempo waarin innovaties elkaar opvolgen enorm toeneemt. Voordat je de ene oplossing gevalideerd hebt, is deze alweer vervangen door een slimmere variant. Het is dus zaak om andersoortig bewijs te vinden voor de zorg-app.’ Bovendien is het verdienmodel van een medische app nog erg ingewikkeld. ‘Wie er betaalt voor de service die de app levert,

1
81

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. helaas hebben niet alleen wij, de patiënten, tegenwoordig de tijd en het geduld niet meer om op validatie van een ontwikkelde receptuur te wachten. niet in de laatste plaats zijn het de financiers/verzekeraars en de overheid die op snelle validatie aandringen, in hun streven zorg betaalbaar te houden voor de belastingbetaler, en vooral voor die belastingbetalers, die die zorg (nog) niet nodig hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.