Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg Binnen Bereik maakt zorg op afstand voor chronisch zieken

Annelies Vermeulen
Stichting Zorg Binnen Bereik ontwikkelt zorg op afstand voor mensen met chronischeziektes als diabetes, chronisch hartfalen en COPD. VitalHealth is de leverancier.
Zorg Binnen Bereik maakt zorg op afstand voor chronisch zieken

Stichting Zorg Binnen Bereik wil goede zorg betaalbaar houden voor mensen met chronische ziektes als diabetes, chronisch hartfalen en COPD. Dit doel wil de stichting behalen door middel van het project zorg op afstand. Het project is in drie delen opgedeeld.

Educatiemodules

De eerste fase is gericht op de ondersteuning van patiënten met diabetes type 2. De patiënt ontvangt educatie op maat. Als de patiënt een educatiemodule succesvol heeft afgesloten, gaat er een signaal naar de huisarts of praktijkondersteuner via het HIS. Het is de bedoeling dat er werkenderwijs functionaliteiten toegevoegd worden en het bijbehorend onderzoek uitgebreid wordt naar de aandoeningen chronisch hartfalen en COPD. De bedoeling is om in het tweede kwartaal van 2012 bij Zorggroep Drenthe deze eerste fase te starten. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Geen aparte bekostiging meer voor zorg op afstand

Philips lanceert zorg op afstand voor slaapapneu

Het Friese Land breidt zorg op afstand uit naar familie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.