Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorg Dichterbij is het wezen van onze visie’

Bert Bukman
Een nieuw ziekenhuis met dertig procent minder vloeroppervlak. Dat is de uitdaging waar de raad van bestuur van ziekenhuis Tergooi de komende jaren voor staat. De basis voor die afname is het programma Zorg Dichterbij, dat met verzekeraar Zilveren Kruis is ontwikkeld.
Janneke Brink
Janneke Brink, bestuursvoorzitter Tergooi
Premium

‘De zorg van de toekomst

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Digitale toepassingen in patient journey beperken onmiskenbaar het aantal bezoeken in het ziekenhuis. De vraag is of hiermee leegstand gecreëerd wordt (onbenutte ruimtes) of dat je met daadwerkelijk minder m2 toe kan. Besparing van dure vierkante meters wordt door diverse ziekenhuizen al jaren gerealiseerd door toepassing van de patient logistieke software van Logis.P.. Middels toepassing van deze software wordt de tijd die patient doorbrengt voor een poliklinische bezoek in het ziekenhuis verkort, wordt de patient doorlopend geinformeerd waar hij/zij kan verblijven (centraal of decentraal) en over wacht- en uitlooptijden bij verstoringen in het proces. Het ziekenhuis realiseert tegelijkertijd een aanzienlijke productiviteitsverbetering.
   Kortom in een goede patient journey gaat digitalisering verder dan alleen digitale afspraken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.