Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg en Zekerheid experimenteert met vrijstellen eigen risico

Redacteur Zorgvisie
Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid experimenteert dit jaar met vrijstelling van eigen risico. Klanten die naar speciaal geselecteerde ziekenhuizen gaan, hoeven tijdens het experiment geen eigen risico te betalen.
Geldvarken400.jpg

Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Aan het experiment doen klanten mee met artrose in de heupen en knieën. Volgens Zorg en Zekerheid zien klanten het vooral ‘als een manier om ziekenhuizen te prikkelen de stijgende zorgkosten in toom te houden.’

De zorgverzekeraar heeft het idee voor het experiment op een paneldag voorgelegd aan de klanten. Bij die gelegenheid bleek dat klanten het belangrijk vinden om zelf te kunnen kiezen naar welke zorgverlener ze gaan, maar dat kwalitatief goede en betaalbare zorg dat eveneens zijn. Wel lieten ze weten dat zorgverzekeraars uitleg moeten geven over waarom er in de contractering voor specifieke zorgverleners wordt gekozen. Als de kwaliteit van zorg in een ziekenhuis dat langer reizen is beter is dan die bij een ziekenhuis in de buurt, zijn ze bereid verder te reizen.   

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.