Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg moet allochtone vrouwen werven

De zorgsector moet gericht personeel gaan werven onder allochtone vrouwen. Dat helpt niet alleen om het personeelstekort terug te dringen, maar kan ook de zorg aan allochtone patiënten verbeteren. De Raad voor Werk en Inkomen roept de sector op met een actieplan te komen.

Er werken niet veel Turkse en Marokkaanse vrouwen in de zorg en maar weinig Turkse en Marokkaanse meisjes kiezen voor een opleiding of baan in de gezondheidszorg. Dat heeft voor een deel met hun cultuur te maken, zo blijkt uit onderzoek van de RWI onder Turkse en Marokkaanse vrouwen. Het zorgen voor anderen wordt daarin nog niet als ‘echt werk’ gezien, aldus de RWI.

Slecht imago

Maar de vrouwen zijn ook niet altijd goed op de hoogte van de gezondheidszorg in Nederland en het ontbreekt hun aan inzicht in de loopbaanperspectieven. Ook een slecht imago van de zorgsector speelt mee, zo blijkt uit het onderzoek. Turkse en Marokkaanse vrouwen die al in de zorg werken, zijn echter vaak enthousiast en trots op hun vak. De RWI adviseert de sector leerlingen in het beroepsonderwijs goede voorlichting te geven over werken in de zorg. Ook moeten instellingen aandacht besteden aan culturele aspecten en investeren in een diversiteitsbeleid. (ANP)

Lees ook:

Allochtone zorgconsulent in Sint Lucas Andreas

Cordaan richt zich op allochtoon

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg

Slechte zorg verpleeghuizen door personeelstekort

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.