Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg voor Beter mag door tot juni 2011

Het ministerie van VWS wil het Zorg voor Beter-programma tot het eind van de huidige kabinetsperiode in juni 2011 in de lucht houden. Het kabinet stelt daar volgende week op Prinsjesdag geld voor beschikbaar. Hoeveel wilde VWS-beleidsambtenaar Anja Jonkers dinsdag tijdens een Zorg voor Beter-bijeenkomst in Amersfoort nog niet melden: "Anders staat morgen in de krant dat ik een week voor Prinsesdag heb gelekt uit de VWS-begroting.”

Zorg voor Beter is een initiatief van het ministerie van VWS, in samenspraak met de brancheorganisaties, beroepsverenigingen en cliëntenorganisaties. Vilans en TNO Kwaliteit van Leven voeren uit, ZonMw heeft de regie. Samen werken al deze organisaties aan een betere zorg via verbetertrajecten, innovaties en het toepassen van de normen en indicatoren voor verantwoorde zorg.

Kwaliteit en cliëntveiligheid

Zorg voor Beter is vooral bekend in de zorg voor ouderen. Volgens Jonkers staat een nadrukkelijke verbreding naar de gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg op de agenda. Prioriteiten van VWS zijn verhoging van de kwaliteit en vebetering van de cliëntveiligheid. (ZorgVisie – Ruud Koolen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.