Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgaanbieders moeten makkelijker investeren’

Aanbieders van eerstelijnszorg moeten gebruik kunnen maken van stimuleringsregelingen om te investeren uit het bedrijfsleven. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft gisteren tijdens de bijeenkomst van de vereniging van ziekenhuizen NVZ bekend gemaakt dat ze deze mogelijkheid gaat onderzoeken.

De minister doelt op de regelingen Borgstellingsregeling voor het Midden- en Kleinbedrijf en de Groeiaciliteit. Deze subsidieregelingen bieden nu ondernemers in het bedrijfsleven de mogelijkheid om makkelijker aan een lening te komen voor het starten van een bedrijf.

Ondernemen

De eerstelijnszorg krijgt steeds meer te maken met een vrije markt, waardoor ze zich sterker als een ondernemer moeten gaan gedragen. “Hoe meer de overheid zich terugtrekt uit de zorg, hoe meer ondernemers in deze sector ook ‘normale’ ondernemersrisico’s gaan lopen”, aldus Van der Hoeven.

Vindingrijkheid ziekenhuizen

De minister hield de ziekenhuizen voor dat ze de nodige vindingrijkheid aan de dag kunnen leggen om op de vrije markt nieuwe geldbronnen aan te boren. Ze verwees naar het eerste Nederlandse ziekenhuis, het Sint Jans Gasthuis in Weert, dat private investeerders gaat aantrekken. (ANP / Ministerie van Economische Zaken)

Lees ook:

Ziekenhuis Weert gaat aandelen uitgeven

‘Maak specialist aandeelhouder’

Klink wil beter eerstelijnszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.