Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgautoriteit wil flexibeler uurtarief specialisten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil de ziekenhuizen voorlopig meer vrijheid bieden door het uurtarief op instellingsniveau te reguleren. Dit stelde Kor Noorlag, Unithoofd Zorginkoop Instellingen van de NZa, op het congres Loon naar werken, zo schrijft de website Mednet.

De NZa wil een flexibeler uurtarief mogelijk maken. Ziekenhuizen kunnen dan “schaarse specialisten, of uitzonderlijk goede artsen een hoger uurtarief bieden, terwijl voor het ziekenhuis als geheel het tarief van 132,50 euro blijft gelden”, aldus Noorlag.

‘Akkoord gooi je niet zomaar weg’

De NZa begrijpt dat minister Klink voorlopig vasthoudt aan de vastgestelde uurtarieven. “Daarover heeft hij een akkoord bereikt met de specialisten, dat gooi je niet zomaar weg.” Op het congres zei Noorlag dat het mogelijk moet zijn om van de duizend uur, vijfhonderd uur voor 150 euro te declareren, terwijl de andere vijfhonderd uur voor 114 euro de boeken in gaat. “Gemiddeld is het uurtarief dan alsnog 132 euro.”

Opdracht

Mednet schrijft dat de NZa al eerder een soortgelijk advies uitbracht. De minister heeft de zorgautoriteit opdracht gegeven om de invoering van het uurtarief kritisch te volgen in de eerste maanden van 2008, zodat het in de lente van volgend jaar een nieuw advies uit kan brengen.

In het achterhoofd

“Wij zullen kijken hoe het uurtarief straks in de praktijk werkt, maar wel met in ons achterhoofd het idee dat wij voor meer flexibiliteit zijn,” aldus Noorlag. (Mednet)

Lees ook

Eindelijk uurtarief medisch specialisten

Boete volgt op overschrijden uurtarief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.