Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgbestuurders, stop met klagen over ziekteverzuim maar doe er wat aan’

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Bestuurders in de zorg laten de kans schieten om op basis van data en een doordachte visie echt werk te maken van de gezondheid van hun medewerkers. Dat zegt Suzanne van Pelt, oprichter en CEO van de start-up Smart Health. Bovendien is volgens haar de gezondheidskloof binnen de organisatie een blinde vlek.
Beeld: Smart Health
Premium

Het hoge ziekteverzuim in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Helemaal eens met deze wake up call. Schandalig toch dat er juist in de zorg zo weinig aandacht is voor fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers en ook hoe werkstress, de financiële situatie van medewerkers etc. daar invloed op hebben.
   Heel fijn om zo’n concrete goed onderbouwde aanpak te bieden waarbij degenen die aan de knoppen zitten duidelijk aangesproken worden. Kijk eens bij LINNEAN een initiatief om waardegedreven zorg te bieden aan iedereen. Bij waardegedreven zorg hoort ook het welzijn van de zorgprofessional. Ik denk dat Smart Health een prima partner zou kunnen zijn.
   Ik begeleid o.a. fysiotherapiepraktijken in de 1e lijn en daar zie je ook een enorme uitstroom van personeel en van studenten omdat men geen perspectief ziet. Te hoge werkdruk, te laag inkomen, onregelmatige tijden, patienten die veeleisend zijn, werkgevers die fysiotherapeut zijn en geen echte werkgeverscapaciteiten hebben (ontwikkeld). Ontzettend jammer, omdat juist fysiotherapeuten zoveel te bieden hebben als het gaat om vitaliteit en gezondheid van mensen bevorderen.
   Laetitia Dekker, Adviesbureau voor kwaliteitsmanagement in de 1e lijns gezondheidszorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.