Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboerderijen bezorgd om financiering

De toekomst van de zorgboerderij loopt gevaar. Dat stelt de Limburgse Land en Tuinbouw Bond (LLTB) als reactie op de geplande verschuiving van zorgtaken van de AWBZ naar de Wmo.
Zorgboerderijen bezorgd om financiering

De zorgboeren in Limburg hebben meestal een vaste afspraak met zorginstellingen, een constructie die vaak onderaannemerschap wordt genoemd. De zorgboerderij biedt de dagbesteding aan cliënten. Zij wonen in een huis van de instelling. Voor het aanbod van dagbestedingen krijgt een zorgboerderij een deel van de inkomsten via de instelling doorbetaald. Door de verschuiving van taken hebben sommige zorgaanbieders al gemeld dat zij minder gaan betalen aan de zorgboerderijen.

Financiering zorgboerderij

Volgens de LLTB is de combinatie tussen landbouw en zorg op dit moment bijna dertig procent goedkoper dan andere vormen van dagbesteding. De bond pleit voor de huidige manier van doorbetalen, ondanks de veranderingen in het zorgstelsel. Het leveren van een kwalitatieve dagbesteding zal niet lukken als de geldkraan voor een deel wordt dichtgedraaid, vreest de LLTB, die donderdag negen april een symposium organiseert over de toekomst van de zorgboerderij. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

‘De grootste klappen vallen bij lichamelijk gehandicapten’

Kamerdebat over stopzetten zorg aan gehandicapten

Gehandicaptenkoepels vrezen bezuinigingen AWBZ

Uitstel fusie Amerpoort en Sherpa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.