Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboog neemt zorgcentrum in Gemert over

Zorginstelling De Zorgboog neemt het zorgcentrum Ruijschenbergh in Gemert over. Het gebouw is nu nog in handen van de Stichting Ouderenhuisvesting Ruijschenbergh (SOR). Dit meldt de nieuwssite gezien.nl.
Zorgboog neemt zorgcentrum in Gemert over
Foto: ANP/Lex van Lieshout

De stichting kan wegens de veranderende regels voor woningcoöperaties het zorgcentrum niet meer exploiteren, meldt gezien.nl. De financiële druk van het centrum is door de nieuwe vastgoedregels zo hoog geworden dat het voor de SOR niet langer mogelijk is zelfstandig voort te bestaan. Een overname door De Zorgboog ligt het meest voor de hand omdat die organisatie de belangrijkste huurder is van Ruijschenbergh. De gemeente is gevraagd om twee leningen aan de SOR om te zetten in leningen aan De Zorgboog. Het college vindt dat prima. ‘De Zorgboog is immers draagkrachtiger’, stelt Ton Vogels, wethouder Middelen. Uiteindelijk is het de gemeenteraad die over het overhevelen van de leningen beslist.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.