Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorggroep Noorderbreedte digitaliseert zorgoverdracht

Mark van Dorresteijn
Zorggroep Noorderbreedte is van start met POINT, het platform voor de digitale zorgoverdracht. Het transferpunt in het MC Leeuwarden (MCL) verzorgt 5.000 patiënttransfers per jaar, die tot voor kort per telefoon, fax, formulieren en e-mail werden verwerkt. Het platform wordt nu ingezet om de partners in de keten te voorzien van de juiste (patiënt)informatie.
Zorggroep Noorderbreedte digitaliseert zorgoverdracht

Zorggroep Noorderbreedte start als eerste in de regio Friesland met de digitale overdracht via POINT. POINT is door de directie als belangrijk project naar voren geschoven om de kwaliteit en communicatie in het transferproces te borgen en de toenemende werkdruk met een gelijkblijvende bezetting aan te kunnen.

Het platform bouwt zich op aan de hand van fasen die de zorgprofessionals doorlopen. De informatie die in POINT wordt ingevoerd, is direct inzichtelijk voor de zorgaanbieder. Het transferpunt in het MCL wil snelle informatiedeling, digitaal archiveren, inzage in managementinformatie en ketenbewustzijn realiseren.

Realisatie koppeling ZIS

MCL is gestart met POINT op het transferpunt en de koppeling met het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) van iSOFT is gerealiseerd. De inzet van POINT in de regio wordt verder uitgebreid. MCL is het eerste ziekenhuis in het noorden van Nederland dat de zorgoverdracht digitaliseerde. POINT wordt momenteel door 19 ziekenhuizen en meer dan 500 AWBZ-zorgaanbieders ingezet. (Zorgvisie / ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.