Zorginstituut: zorgvuldige toepassing van blockchain is mogelijk

Is zinvol toezicht op blockchain in de zorg haalbaar? En is blockchain in overeenstemming te brengen met de AVG? Dat waren de kernvragen van twee onderzoeken van het Zorginstituut. Het antwoord is een voorzichtig ja.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
blockchain in de zorg
© ismagilov / Getty Images / iStock

Het is al een tijdje stil rond het ooit zo populaire thema blockchain in de zorg. Niettemin blijft het Zorginstituut, initiatiefnemer van de prijswinnende toepassing Mijn Zorg Log, onderzoek doen naar de mogelijkheden van deze technologie, die patiënten meer regie moet geven in het eigen zorgproces. Dit omdat blockchaintechnologie het mogelijk maakt dat patiënten en zorgprofessionals rechtstreeks gegevens kunnen uitwisselen en delen, wat voordelen oplevert zoals meer transparantie binnen het zorgproces.

Om blockchain op grotere schaal te gebruiken is een overzicht nodig van onder meer de juridische en technische randvoorwaarden waaronder de technologie van waarde kan zijn voor de

0
136

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.