Zorginstituut Nederland lanceert Kwaliteitsraad

De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut, de opvolger van de Adviescommissie Kwaliteit, is deze week begonnen met haar werk. Jan Kremer is de voorzitter.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jan Kremer Radboudumc 450.jpeg
Jan Kremer

De Kwaliteitsraad, de opvolger van de Adviescommissie Kwaliteit, adviseert het Zorginstituut over kwaliteit en heeft een wettelijke taak bij het doorhakken van knopen, de zogenaamde doorzettingsmacht. Recente voorbeelden hiervan zijn de nieuwe kwaliteitsstandaarden geboortezorg en intensive care.

Kwaliteitsraad meer strategisch
Voorzitter Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie Radboudumc, was waarnemend voorzitter van de Adviescommissie Kwaliteit, nadat Jan Kimpen, oud-bestuurder van UMC Utrecht, daar eind 2015 mee stopte. Volgens Kremer gaat de Kwaliteitsraad zich minder bemoeien met de operationele taken die het Zorginstituut zelf doet. De Kwaliteitsraad moet meer op afstand strategisch kijken naar de richting van alle veranderingen in

0
197

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.