Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgkaartNederland de grootste recensiewebsite voor zorg

ZorgkaartNederland.nl van cliëntenorganisatie NPCF is uitgegroeid tot de grootste recensiewebsite voor de gezondheidszorg. De site heeft sinds de lancering in december vorig jaar al 750.000 unieke bezoekers gehad en ruim 10.000 ervaringen met artsen en instellingen geplaatst.
ZorgkaartNederland de grootste recensiewebsite voor zorg

Op de website kan de bezoeker ruim 85.000 artsen, instellingen en organisaties zoeken, vinden en waarderen. Men vindt er ervaringen van bezoekers en kwaliteitsinformatie. Er zijn op de site inmiddels meer dan 10.000 waarderingen geplaatst over artsen, instellingen en therapeuten. “Het gemiddelde cijfer dat wordt gegeven aan artsen en instellingen ligt hoog, zo rond de acht”, zeg Jacqueline Baardman, manager bij de NPCF. “We kunnen constateren dat de website niet wordt gebruikt als klaagmuur, maar dat mensen serieus en goed gemotiveerd hun waardering bij ons achterlaten. Niet alle ervaringen zijn geplaatst. De onafhankelijke redactie heeft meer dan driehonderd ervaringen vanwege onder andere onbehoorlijk taalgebruik niet geplaatst.”

Pageviews

“Het grote aantal ervaringen en pageviews, twee miljoen sinds de start, bevestigt ons idee dat patiënten belangstelling hebben voor en waarde hechten aan de verhalen van anderen”, aldus Baardman. “Persoonlijke verhalen zeggen vaak meer dan cijfers en onderzoeksresultaten. Zeker als het gaat om iets essentieels als gezondheidszorg. De tot nu toe behaalde resultaten laten zien dat we met deze website in een groeiende behoefte voorzien.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NPCF publiceert folder voor slachtoffers van medische fouten

NPCF vraagt Eerste Kamer om invoering EPD

NPCF blij met inval NMa bij huisartsen

NPCF reageert op hervormingen ambtelijke commissies

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.