Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgkantoren presteerden slechter in 2007

Zorgkantoren presteerden in 2007 slechter dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit het NZa-rapport Uitvoering AWBZ 2007. Drie concessiehouders (acht zorgkantoren) kregen van de NZa een aanwijzing.
Zorgkantoren presteerden slechter in 2007

Om welke concessiehouders het gaat, maakt de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) niet bekend. Wel is bekend dat een concessiehouder een aanwijzing kreeg voor de wijze van klachtenbehandeling, een voor de wijze van klachtenbehandeling en een voor het contracteerbeleid en de toegankelijkheid van de zorg. Voor 1 februari moeten deze zorgkantoren hun beleid verbeteren.

Zorgkantoren scoren minder

In het algemeen scoorden de zorgkantoren minder goed op het proces van de klachtenbehandeling en de manier waarop de pgb-aanvragen zijn uitgevoerd. In vergelijking met 2006 zijn er volgens de NZa al verbeteringen in gang gezet. De informatievoorziening aan consumenten is duidelijker geworden en consumentenorganisaties worden meer bij het inkoopbeleid betrokken. Ook stimuleren zij zorgaanbieders in hun kwaliteitsbeleid.

Centraal Administratie Kantoor

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) presteerde volgens het NZa-rapport minder dan in 2006. De NZa heeft het CAK een aanwijzing opgelegd voor de klachtenbehandeling. Voor 1 februari 2009 moet de klachtenbehandeling zijn verbeterd en moet het CAK zich hiervoor expliciet verantwoorden. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Achmea Zorgkantoor in hoger beroep tegen NZa

CAK gaat dossiers sneller afhandelen

VWS laat CAK onderzoeken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.