Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogers: ‘Koppel zorgkosten aan groei economie’

Er moet een harde grens komen aan kosten van de zorg. Dat zegt Norbert Hoogers van Zilveren Kruis in een interview in De Telegraaf vrijdag. Hij wil zo voorkomen dat de zorg onbetaalbaar wordt.
Norbert-Hoogers450_Lucien-Souisa.jpg
Foto: Lucien Souisa

Ondanks dat de kostenstijging in de zorg de afgelopen jaren tijdelijk wat is afgeremd, denkt Hoogers dat een beperking van de kosten er niet in zit. ‘Hoeveel maatregelen we ook nemen, ik denk dat de zorgkosten nooit meer zullen dalen. We kunnen steeds meer door nieuwe medicijnen en nieuwe technologieën, dus doen we ook veel meer.’

De baas van zorgverzekeraar Zilveren Kruis vindt dat we de zorgkostenstijging beter kunnen accepteren, maar dat we een rem moeten inbouwen. De zorgkosten mogen niet harder stijgen dan de economie groeit. ‘Het zou goed zijn af te spreken dat kosten niet harder mogen stijgen dan de groei van het bnp. Langjarig dan natuurlijk, net als bij het begrotingstekort.’ (ANP)

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.