Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgmedewerkers niet trots op werkgever

Werknemers in de zorg zijn minder trots op hun werkgever en veel minder mensen in de zorg zijn bereid hun werkgever bij anderen aan te bevelen. Dat blijkt uit het jaarlijkse nationale medewerkertevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Integron. Toch zijn zorgmedewerkers meer tevreden dan de gemiddelde werknemer in Nederland.

In hun waardering zijn medewerkers de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van leidinggevenden belangrijker gaan vinden. Ook veiligheid op de werkplek is belangrijker geworden. De zorgmedewerkers zijn daarnaast iets loyaler aan hun werkgever dan een jaar geleden.

Echte aandacht

Volgens Rob Fest van Integron moeten zorgorganisaties niet alleen geld steken in de werving van personeel, maar ook echte aandacht hebben voor de werknemers. “Het feit dat werknemers in de zorg de toegankelijkheid van leidinggevenden en de betrouwbaarheid van het management in de top 3 van kernverwachtingen plaatsen, spreekt wat mij betreft boekdelen.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Helft medewerkers in zorg voelt zich niet gezond

Bijna veertig procent zorgmedewerkers wil weg

Lang verlof voor zorgmedewerkers met kinderen

1 REACTIE

  1. Er valt nog veel te winnen voor werkgevers in de zorg door hier bewuster mee om te gaan. Naast het maatschappelijke en persoonlijke doelen van mensen binnen je organsisatie zou meer aandacht voor een eigen cultuur van de ‘club mensen’ die het binnen de zorgorganisatie doet bij kunnen dragen aan een positieve beleving als werkgever (mits authentiek en oprecht). Op deze manier kan er extra (emotionele) binding ontstaan en dit kan een grote toegevoegde waarde zijn voor werkplezier, inhoud en teamspirit. Kortom pas employer branding toe en zorg dat bijvoorbeeld leidinggevingsstijl past bij de waarden van het bedrijf. Een goede binding en tevredenheid bij eigen medewerkers is de beste ‘reclame’ voor andere mensen om bij een organisatie te gaan werken. Van binnen naar buiten blijft het devies.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.