Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgorganisatie Talant sluit drie logeerhuizen

Vanwege bezuinigingen in de AWBZ heeft gehandicaptenzorgorganisatie Talant besloten drie logeerhuizen te sluiten. De overige logeerhuizen van Talant kunnen alleen nog maar in het weekend open blijven. Dat maakt de organisatie in haar instellingsblad InZicht bekend.
Zorgorganisatie Talant sluit drie logeerhuizen

De zogenoemde pakketmaatregelen maken het moeilijk de logeerhuizen open te houden, omdat de indicaties van cliënten afnemen, vaak van drie of twee etmalen naar één etmaal. Hierdoor zijn de groepen op de logeerhuizen bijna niet compleet te vullen. Bovendien zijn de tarieven flink naar beneden gegaan.

Efficiëntie maatregelen

Talant heeft de afgelopen twee jaar al geprobeerd om logeren efficiënter te organiseren. “We hebben onder andere enkele locaties samengevoegd en daarnaast hebben we geprobeerd om de dienstverlening beter in te richten”, staat in InZicht te lezen. “Die maatregelen bleken helaas niet afdoende.”

Medewerkers en ouders

Het sluiten heeft gevolgen voor de ouders en voor medewerkers. Ouders zijn tijdens twee ouderavonden geïnformeerd. Veel logees hebben intussen een andere plek in een van de overgebleven logeerhuizen gevonden of zijn naar een andere organisatie gegaan. Medewerkers die niet meer op een logeerhuis kunnen blijven werken, worden door Talant begeleid naar een andere werkplek. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CIZ start actie pakketmaatregel AWBZ

Klink denkt over meldpunt gehandicaptenzorg

Omzet gehandicaptenzorg groeit flink

Geldzorgen dreigen voor gehandicaptenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Wil reageren op de mededeling in Zorgvisie ivm het sluiten van 3 logeerhuizen daar ben ik het niet mee eens en vind het vreselijk dat de gehandicapten weer de gedupeerden zijn en dat er weer bezuinigd moet worden,ik vind dat ze juist meer logeerhuizen open moeten blijven en ook uitbreiden ook sta ik een keuring af te wachten en weet niet of mijn indicatie wordt verlengt het betekent allemaal spanning en je kan er niet van slapen daar wordt geen rekening meegehouden.Dus vraag ik veel begrip en inspanning van iedereen VR GR Mevr F.van Beest.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.