Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgorganisaties moeten zich verdiepen in open source-software’

Mario Gibbels
“De tijd is aangebroken voor zorgorganisaties om zich te verdiepen in open source-software”, dat schrijft Dirk-Jan van der Pol op computable.nl.

“De inzet van open source-software kan een bijdrage leveren om de ict-kosten van gebruikte en nieuwe software te verlagen”, schrijft Van der Pol. “Daarnaast kan de inzet van open source-software de snelheid van software-ontwikkeling verhogen waardoor de software eerder en beter aansluit op de processen van een zorgorganisatie, wat efficiënter werken met zich meebrengt. Door open source-producten in te zetten, is een zorgorganisatie beter in staat om wensen en eisen toe te voegen aan de producten. ” (ICTzorg)

1 REACTIE

  1. Pas op met Open source -producten. Bij nadere bestudering van deze producten blijkt al snel dat ze niet zo open zijn als ze beweren. Als voorbeeld wil ik u noemen Asterisk. Hierbij wordt de indruk gewekt dat dit een open source oplossing is. Praktijk echter is dat deze oplossing maatwerk en zo enorm specifiek is dat u toch gebonden bent en blijft aan de betreffende leverancier. Ik durf te stellen dat open source niet bestaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.