‘Zorgorganisaties moeten zich verdiepen in open source-software’

“De tijd is aangebroken voor zorgorganisaties om zich te verdiepen in open source-software”, dat schrijft Dirk-Jan van der Pol op computable.nl.

“De inzet van open source-software kan een bijdrage leveren om de ict-kosten van gebruikte en nieuwe software te verlagen”, schrijft Van der Pol. “Daarnaast kan de inzet van open source-software de snelheid van software-ontwikkeling verhogen waardoor de software eerder en beter aansluit op de processen van een zorgorganisatie, wat efficiënter werken met zich meebrengt. Door open source-producten in te zetten, is een zorgorganisatie beter in staat om wensen en eisen toe te voegen aan de producten. ” (ICTzorg)

1 REACTIE

  1. Pas op met Open source -producten. Bij nadere bestudering van deze producten blijkt al snel dat ze niet zo open zijn als ze beweren. Als voorbeeld wil ik u noemen Asterisk. Hierbij wordt de indruk gewekt dat dit een open source oplossing is. Praktijk echter is dat deze oplossing maatwerk en zo enorm specifiek is dat u toch gebonden bent en blijft aan de betreffende leverancier. Ik durf te stellen dat open source niet bestaat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.