Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorgorganisaties Oosterhout bedanken voor te laag Wmo-tarief

Mark van Dorresteijn
Geen enkel bedrijf heeft zich gemeld om enkel schoonmaakwerkzaamheden binnen de Oosterhoutse thuiszorg uit te voeren. De bedrijven vinden de maximum uurprijs te laag. Dat meldt BN de Stem.
Zorgorganisaties Oosterhout bedanken voor te laag Wmo-tarief

De gemeente stelde een maximumtarief van 14,50 euro voor de schoonmaakwerkzaamheden in Oosterhout. Diverse bedrijven bedankten daarvoor. Burgemeester en wethouder hebben daarom besloten de schoonmaakwerkzaamheden opnieuw aan te besteden en het genoemde maximumtarief dit keer los te laten. Voorlopig voeren vier geselecteerde thuiszorgorganisaties, die ook zwaardere zorgtaken uitvoeren, de schoonmaakwerkzaamheden uit.

Besparen

De lage tarieven hangen samen met de voorgenomen besparing op de Wmo. Het Oosterhoutse stadsbestuur gaf eerder aan dat zij in 2011 ruim anderhalve ton wilde besparen op de Wmo. Volgens de gemeente is die korting noodzakelijk, omdat de gemeente het budget in 2011 met bijna drieënhalve ton verwacht te overschrijden door de snelle vergrijzing in Oosterhout. De overige twee ton besparing kon de gemeente compenseren met overschotten uit vorige jaren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. het geeft aan hoe belangrijk gemeenten denken over deze zorg; de eerste zorg voor vaak ouderen die het zware werk in het huis niet meer kunnen doen, fysiek minder spierkracht hebben, maar nog wel in staat zijn om andere taken in huis te doen; waarom dan ook niet meteen stoppen met de scootmobiel, of hie nog maar de helft van vergoeden. Huishuidelijke zorg heeft te maken met hygiene, een scootmobiel met mobiliteit. Als zodadelijk de kakkerlakken, muizen etc,. uit de huizen kruipen van de ouderen zal er een GG&GD ingezet moeten worden om het huis weer schoon te krijgen. Een opgeruimd en schoon huis huis geeft een opgeruimde geest! Dus net zoals we veel geld besteden aan de groenvoorziening, stadsreiniging etc. moet er ook geld zijn voor individuele huishoudelijke zorg!

  2. Lees alle reacties
  3. De gemeentes krijgen budget o.a. ook op grond van het aantal 65+ inwoners. Vele gemeentes hebben nog nooit het budget dat zij vanuit het rijk ontvangen ingezet voor de (vroeger)WVG en (nu(WMO). Zij gaven en geven het geld liever ergens anders aan uit.
    Prima zaak dat de bedrijven weigeren om op aanbestedingen met zo’n a-sociaal maximum bedrag in te schrijven.

  4. Overschrijding van het budget door de snelle vergrijzing in Oosterhout? Hou nou eens op met die flauwe argumenten. Die snelle vergrijzing is al jaren bekend. Als je je huiswerk maar doet, kun je dat weten, ook in Oosterhout. Maar daar gaat het ook niet echt om: het gaat om prioriteiten. Er wordt gewoon gekozen om het geld dat er is aan andere doelen te besteden.

  5. De overheid heeft een verantwoordelijkheid en die moet gedragen worden. Veel van deze mensen hebben 40 jaar en meer gewerkt er is genoeg geld binnen gekomen dat is onzin dat er geen geld is. Alleen in Amerika hebben we 800 miljard euro geinvesteerd voor de pensioenen en de zorg hebben mensen jaren lang premies voor betaald via hun salaris er is genoeg geld gewoon betalen en niet zoveel piekeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.