Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorgportaal Rijnmond wint Spider Award 2011

Mark van Dorresteijn
Zorgportaal Rijnmond is de winnaar van de Spider Award, de prijs voor het meest vernieuwende en doelmatige ict-project in de zorg. De prijs is op dinsdag 8 november uitgereikt aan Anne Marie Weggelaar, programmamanager van Zorgportaal, tijdens het jaarlijkse ICTzorg-congres in De Reehorst in Ede.
Zorgportaal Rijnmond wint Spider Award 2011

Het winnende project is een digitaal platform voor burgers en zorgverleners in de regio Rijnmond. Onderdeel van het platform is een module waarmee burgers en zorgverleners gegevens kunnen uitwisselen. Het platform geeft eveneens toegang tot diensten zoals zorginfo TV, zelfmanagement dagboeken, een medische encyclopedie en een online service voor het stellen van medische vragen. De jury geeft aan onder de indruk te zijn van “de breedte van het project” omdat steeds meer zorgverleners zich aansluiten. “Het project kan als een katalysator gaan werken en het kan een voorbeeldfunctie vervullen voor soortgelijke initiatieven,” aldus de jury.

Zorgportaal

De regio Rijnmond is een gebied met een sterk groeiende zorgvraag. Een andere manier van communiceren tussen patiënten, cliënten en zorgverleners via het zorgportaal kan leiden tot een meer doelmatige inrichting van de werkprocessen.

Spider Award

Het vakblad ICTzorg heeft de verkiezing van de Spider Award georganiseerd in samenwerking met de OIZ, de Vereniging van organisaties voor ICT in de Zorg. (Zorgvisie/ICTzorg – Eric Bassant)

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Kom eerst eens met onderbouwd (= wetenschappelijk) bewijs dat dit soort projecten enig effect heeft, verbetering van van kwaliteit of verlaging kosten.
    Tot nu toe is de enige basis hetfeit dat men denkt, op basis van alle sociale media, dat dit toch zeker effect moet hebben. Tot nu toe echter creeeren van vraag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.