Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorgpremie DSW in 2012 36 euro hoger

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
DSW Zorgverzekeraar heeft weer als eerste de premie van de basisverzekering bekend gemaakt. Verzekerden gaan in 2012 per maand 102,50 euro betalen. Nu is dat nog 99,50 euro.
Zorgpremie DSW in 2012 36 euro hoger

DSW laat weten dat de premiestijging onvermijdelijk is omdat de zorgkosten jaarlijks toenemen.

Geen vangnet

Ook vervalt volgend jaar het vangnet voor zorgverzekeraars, de macronacalculatie. Daarmee worden zorgverzekeraars achteraf door de overheid gecompenseerd voor onverwacht hoge zorguitgaven. Ten slotte stelt De Nederlandse Bank hogere eisen aan de solvabiliteit van zorgverzekeraars. Die moet minimaal elf procent bedragen. Volgens de zorgverzekeraar is de premiestijging beperkt doordat het eigen risico van 170 naar 220 euro per jaar gaat. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is geopend. Meer informatie en aanmelden

Lees ook:

Fusie Vlietland ZIekenhuis en verzekeraar DSW gaat door

Meer zorgpremie voor rokers en drinkers

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.